Biodiversitet: Dansk udvikler jagter viden og løsninger i Colombia

Blandt Alfa Developments projekter er Amager Strandpark, som er udviklet med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed.

I denne uge mødes verdens lande til FN’s biodiversitetskonference, COP16, i Colombia, og her deltager Alfa Development som den eneste danske by- og boligudvikler i den danske delegation.

Formålet er at skabe internationale kontakter, der kan understøtte firmaets ambition om at medvirke til at finde løsninger på biodiversitetskrisen både lokalt og globalt:

– Biodiversitetskrisen er en af vor tids største kriser, måske den største, siger Andreea Kaiser, der er medejer og medstifter af Alfa Development.

Læs også

Biodiversitet bliver målbart – national målemetode ét skridt nærmere

– Typisk ligger de mest dyrebare naturområder med høj biodiversitet i lande med knappe økonomiske ressourcer. Derfor er vi overbeviste om, at løsningerne kræver global tænkning og samarbejde. Det støtter vi ved at være her på COP16, tilføjer hun.

Fond til projekter uden for Danmark

I Danmark er Alfa Development i gang med flere udviklingsprojekter med mål for mere biodiversitet.

Men i det store billede batter biodiversiteten i det byggede miljø i Danmark ikke nok, mener Andrea Kaiser og Ludvig Find, der også står bag Alfa Development.

Derfor har parret også stiftet fonden PRF (Planetary Responsibility Foundation), der bl.a. støtter biodiversitetsprojekter uden for Danmarks grænser, og hertil overføres en del af overskuddet fra Alfa Development hvert år.

Læs også

Handletanken: Cirkulær økonomi og biodiversitet er stadig ukendt grund

PRF investerer bl.a. internationalt i naturgenopretning og biodiversitetsprojekter:

– I øjeblikket kigger PRF på muligheder i det tropiske Latinamerika for at indgå i naturprojekter, og for nylig har fonden investeret i Ponterra Ltd., der arbejder med store naturgenopretnings- og skovrejsningsprojekter i samme region.

– Ved COP16 får vi mulighed for at møde ligesindede, knytte kontakter, udveksle ideer og tale med beslutningstagere i regionen, siger Andreea Kaiser.

Kan ikke gøre det hele selv

På COP16 mødes repræsentanter fra 196 lande, og hele ånden i topmødet er netop at dele viden og sætte ind med konkret handling, der kan gøre en forskel for klodens biodiversitet:

– I en mindre organisation som vores, kan vi ikke gøre det hele selv. Derfor er det også en del af vores strategi at investere i iværksættere og start-ups, der bidrager med bæredygtige løsninger, siger Andreea Kaiser.

Læs også

Vild byudvikling: Byggeriet får eget opslagsværk om biodiversitet

Hun tilføjer:

– Dem kan vi møde på COP16, hvor vi også kan møde store spillere, tage nye ideer med hjem til de danske udviklingsprojekter og måske endda skubbe til udviklingen i branchen.

COP16 finder sted fra den 21. oktober til den 1. november i Cali i Colombia.

Relateret indhold