GIVE STÅLSPÆR A/S
- Virksomheden har hovedsæde i Brande og kontorer i Tyskland og Polen.
- Virksomheden er mere end 40 år gammel. I 2003 skete et ejerskifte, og siden er Give Stålspær vokset markant. I 2003 havde virksomheden 17 medarbejdere. I dag er antallet vokset til mere end 200.
- Give Stålspær er blandt landets førende inden for stålspær og stålkonstruktioner til byggeriet, ligesom man eksporterer til hele Europa.
2017 bliver Give Stålspærs rekordår for levering af stålkonstruktioner til danske varmeværker.
Montørerne arbejder stadig på kraftvarmeværket i Silkeborg, som har stået for hele 700 tons alene. Sidste hal på Hinnerup Fjernvarme rejses 8. august.
Give Stålspærs leverancer af stålkonstruktioner til kraftvarmeværket i Silkeborg har kørt det meste af året. Hele 700 tons er det blevet til medregnet indvendigt stål og ophæng.
Give Stålspær har også leveret stålkonstruktionen til Hobro Varmeværk, som forventes at stå færdigt til november.
Aktuelt leveres der stålkonstruktioner til Hinnerup Fjernvarme, der bygger nyt halmfyret fjernvarmeanlæg. Det får halmlager og en kedelhal på 15 meters højde, der bliver bygget rundt om kedlerne. De længste søjler på det projekt er 18 meter lange, mens gitterdragerne måler 19 meter.
Varmeværker effektiviseres
At kunderne alle er varmeværker betyder ikke, at de enkelte opgaver er ens.
– Selvom varmeværkerne er vidt forskellige og af varierende kompleksitet, ligger de typiske stålkonstruktioner til varmeværkerne indenfor det, man kunne kalde for “gængse konstruktionstyper”. Ofte er de dog i ret store dimensioner, hvilket passer godt til vores kompetencer og produktionssetup, lyder det fra Teil Bechmann, Give Stålspær.
I perioden frem til 2020 skal fjernvarmesektoren i Danmark være 500 millioner kroner mere effektiv. Ifølge regeringens vækstplan skal forsyningssektorerne (varme, vand, spildevand, affaldsforbrænding, el og gas) derfor effektiviseres for 3,3 milliarder kroner frem til 2020.
Om det er det, der influerer på ordrebeholdningen hos Give Stålspær, vil Teil Bechmann ikke kommentere. Men fjernvarmesektoren kan se frem til mere konsolidering gennem fusioner, samarbejder og multiforsyningsselskaber, fremgår det af Foreningen Danske Kraftvarmeværkers rapport fra 2016.