Nordea Ejendomme, som er bygherre på projektet, ønsker en renovering og ombygning af tre etager i det store kontorhus, der er lejet af to forskellige virksomheder. Daurehøj Erhvervsbyg A/S udfører al tømrer- og snedkerarbejder i egenproduktion og har underentreprenører til at varetage de øvrige arbejder.
Som hovedentreprenør på et byggeprojekt i indre København er der mange hensyn at tage og mange udfordringer, der skal løses. Bygningen er i drift under hele ombygningen, og derfor er grundig koordinering mellem de forskellige fagentrepriser vigtig, da arbejdet skal udføres med mindst mulig gene for ejendommens drift.
Ifølge Dennis Rother, projektleder fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S, skal det mest støjende arbejde udføres i tidsrummet 17 til 9, hvilket kan være lidt af en udfordring, især når der er flere fagentrepriser involveret.
Nyskabende i 30’erne
Vesterportbygningen er beliggende mellem Vesterbrogade og Gammel Kongevej lige ved Vesterport Station, hvor navnet stammer fra.
Bygningen blev opført i 1931-32 af arkitekterne Ole Falkentorp og Povl Baumann, og var for sin tid nyskabende – både hvad angik dens konstruktion og funktion. Bygningens arkitektur markerer overgangsformen mellem nyklassicisme og funktionalisme, og var den første af sin art i Danmark.
De funktionalistiske træk ses i den lette skeletkonstruktion med alle bærende søjler og dragere af valset profilstål. Det samme princip, som amerikanske skyskrabere blev bygget efter. Yderst er bygningen beklædt med kobber, som irrede forholdsvis hurtigt, hvilket uundgåeligt førte til øgenavnet ‘femøren’ blandt de lokale.
Byggeriet startede i januar og forventes afsluttet midt juni.