Træbyg kommer igen i fokus i Lokomotivværkstedet

I midten af maj er der igen Build in Wood i København, hvor man stiller skarpt på flere aspekter omkring træbygger.
Sådan så det ud i august, da der senest var Bulid in Wood. Arkivfoto: Hans-Henrik Lærke.
Sådan så det ud i august, da der senest var Bulid in Wood. Arkivfoto: Hans-Henrik Lærke.

I det 100 år gamle Lokomotivværksted i København slår man 18. og 19. maj igen dørene op til Build in Wood-konferencen.

Det endelige program bliver først offentliggjort om nogle uger, men der er allerede fastlagt fire temaer.

Første tema er en varm kartoffel, når man snakker træbyggeri: brandsikkerhed. Både når det handler om træbyg generelt, men især i højden og i større boligområder melder bekymringerne sig, om man risikerer endnu en storbrand som i tidligere tider har hærget Europas byer, herunder København, hvor to storbrande ødelage hundredvis af bygninger i 1700-tallet.

Arkitektur bliver der også fokuseret på i et tema. Her kigger man blandt andet på, hvordan man designer en bygning i træ, som har den rette æstetik på træets præmisser, og hvor mennesker færdes og bor.

Økonomien i byggeriet spiller næsten altid en afgørende rolle, og i træbyg er det ingen undtagelse. Der er efterhånden flere større byggeprojekter i Danmark i træ at kigge på, og det gør man også under Build in Wood.

Bæredygtighed fylder allerede utroligt meget, og med mål om reduktion af CO2-udledning i snart sagt alle led af samfundet, har det for alvor givet træbyggeriet et boost. Men hvordan udregner man så effekterne af tilvalg af træ i et byggeri? Det bliver man forhåbentlig klogere på til konferencen til maj.

Relateret indhold