Hos den lille Ikastvirksomhed Innogie står man foran noget, der kan blive et regulært erhvervseventyr. Virksomheden har udviklet en tagløsning – Innogie Solar Roof – med integrerede solceller, der har vundet international hæder for sin æstetik. Senest blev det til iF Design Award, hvor Innogies tagløsning vandt i disciplinen ‘Product’ under kategorien ‘Building Technology’. Der var indsendt 5.500 andre forslag fra forskellige 59 lande.
Det er en betydelig blåstempling af produktet, der har været under udvikling i mere end seks år og nu fremstår som en komplet æstetisk og energieffektiv løsning med internationalt potentiale.
Vi vil etablere os med eget selskab i Tyskland sidst på året og i Frankrig i løbet af 2018.
Adm. direktør Michael Ariel Nielsen Innogie
– Vi har lagt en række forsøgstage rundt omkring, og nu går vi i gang med de første rigtige business-cases. Vi gik i salg først på året og har nu forespørgsler fra Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Polen, forklarer administrerende direktør Michael Ariel Nielsen.
Tyskland og Frankrig venter
Han forventer, at der bliver lagt omkring 50 Solar Innogie Roofs i løbet af efteråret.
– Og mange flere næste år, men jeg har svært ved at sætte tal på, siger han.
Direktøren lægger dog ikke skjul på, at forventningerne er høje.
– Det er en virkelig god løsning, vi er kommet frem til, og vores skinnesystem er patenteret. Der er ikke umiddelbart andre i markedet med en lignede løsning. Vi skal i gang med at skalere virksomheden op, og jeg regner med en omsætning på mere end 100 millioner kroner årligt på tre-fire års sigt, fortæller direktøren.
Kundesegmenterne er nybyg og renovering, og selvom der umiddelbart er et stort kundegrundlag her i landet, så er Danmark trods alt kun en trædesten på vejen til et større europæsik marked.
– Vi vil etablere os med eget selskab i Tyskland sidst på året og i Frankrig i løbet af 2018, mens vi kan servicere de nordiske lande her fra Danmark, fortæller Michael Ariel Nielsen.
Tag og energi i et
Innogie er et aktivt energiproducerende tag, som – i modsætning til den almindeligt kendte belægning som tagsten, tegl eller pap – ikke alene betaler for sig selv men også bidrager positivt til ejerens økonomi.
Taget er enkelt at lægge. Det er baseret på lav-volt og mikroinvertere, så enhver håndværker – som ikke nødvendigvis er elektriker – kan lægge og montere taget, således at elektrikeren kun skal tilslutte systemet i tavlen.
– Vi har lagt tag og energi sammen til et element og gjort os umage med det æstetiske. Det er æstetikken, der er i fokus – energien er en vigtig sidegevinst. Man har jo tidligere set løsninger, hvor designet var mindre heldigt, fastslår han.
Innogie Solar Roof er en let tagløsning, som for eksempel kan lægges som erstatning for bølgeeternittage. Innogie-løsningen bygger på kendte materialer og der er solid garanti på både celler og inverter. Den er ligeledes unik, fordi modulerne kan ligge helt ned til fem graders hældning, i modsætning til andre solcelle tage, der normalt kræver minimum 30 graders hældning.