Cowi-direktør vil bane vejen for udenlandske medarbejdere

Cowi-direktør Lars-Peter Søbye vil som formand for nyt samarbejde arbejde for mindre bureaukrati, når danske virksomheder ansætter udenlandske medarbejdere.
Det skal være nemmere at ansætte udenlandsk arbejdskraft, mener adm. direktør i Cowi, Lars-Peter Søbye. Pressefoto.
Det skal være nemmere at ansætte udenlandsk arbejdskraft, mener adm. direktør i Cowi, Lars-Peter Søbye. Pressefoto.

Cowis adm. direktør, Lars-Peter Søbye, er udnævnt som formand for DI Consortium for Global Talent, der er et nyt samarbejde mellem DI og Consortium for Global Talent. Sidstnævnte arbejder for at gøre Danmark mere attraktivt for udenlandsk arbejdskraft og deres familier, og det nye samarbejde vil forfølge samme linje og arbejde for at gøre Danmark til et af verdens mest attraktive lande at studere, forske og gøre karriere i. Det oplyser Cowi.

– Som rådgivende ingeniørvirksomhed lever vi af at sælge vores medarbejderes viden og kompetencer. Men vi og resten af dansk erhvervsliv står overfor en stor udfordring, når det gælder om at kunne tiltrække og fastholde de bedste talenter i de kommende år. Derfor er jeg stolt over at være udnævnt som formand for DI Consortium for Global Talent, som ikke bare vil hjælpe Cowi, men alle danske virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne i fremtiden, siger Lars-Peter Søbye.

Vi og resten af dansk erhvervsliv står overfor en stor udfordring, når det gælder om at kunne tiltrække og fastholde de bedste talenter i de kommende år.

Lars-Peter Søbye Adm. direktør, Cowi

Mangel på ingeniører

I alt 29 førende danske virksomheder er medlemmer af Advisory Board for DI Consortium for Global Talent. Det nye samarbejde vil blandt andet arbejde for at mindske bureaukratiet, når virksomhederne ansætter udenlandske medarbejdere. Derudover skal samarbejdet bidrage til at styrke Danmarks omdømme som et attraktivt land for veluddannede udlændinge at bo og arbejde i.

Dansk erhvervsliv lider allerede under mangel på ingeniører, og problemet vil sandsynligvis vokse i fremtiden. En analyse fra DI og Ingeniørforeningen IDA har således vist, at der om ti år vil mangle henved 10.000 ingeniører i Danmark.

Relateret indhold