Asfaltindustrien udsender nu en advarsel om, at de såkaldte asfaltpirater er tilbage i det danske landskab, hvor de især snyder boligejere i villakvarterer med både dårligt arbejde og tårnhøje priser, der ændrer sig fra tilbud til afregning.
Asfaltpiraterne, der hovedsagelig har bestået af engelsktalende hold, lever en omflakkende tilværelse, hvor de rejser rundt i landet med familie, campingvogne og maskiner. De er hele tiden på farten, hvilket gør det vanskeligt for utilfredse kunder, politi og Skat at finde dem.
– Asfaltpiraterne møder typisk uanmeldt op og tilbyder private borgere og mindre virksomheder at asfaltere deres indkørsel eller parkeringsplads til næsten ingen penge, hvis de slår til med det samme, fortæller chefjurist Anders Hilbert fra Asfaltindustrien.
Speciel pris
Ifølge ham leverer der en historie om, at de har et vognlæs af varm asfalt tilovers fra et arbejde i nabolaget, som man kan få udlagt med det samme til “en helt speciel pris”.
Problemet er imidlertid først og fremmest, at asfalten er blevet oversprøjtet med diesel for at gøre det muligt at lægge den ud lang tid efter, at den normalt ville være gennemhærdet. Resultatet er, at den færdige belægning aldrig hærder og derfor bliver ved med at være blød og ude af stand til at tåle blot en persons vægt.
– Kunden får derfor at vide, at de skal vente et døgn, før de må færdes på den nye asfalt, hvilket er noget sludder, men efter et døgn er piraterne over alle bjerge, fastslår Anders Hilbert.
Mere end aftalt
En anden kendt fremgangsmåde for asfaltpiraterne er, at de, hvis de først har fået foden inden for døren, udvider det bestilte arbejde. Asfaltindustrien har set eksempler på, at folk har accepteret at få asfalteret eksempelvis en indkørsel, men ender med også at må betale for en parkeringsplads.
– Asfaltpiraterne begynder simpelthen blot at asfaltere andre arealer og kræver så yderligere betaling, advarer Anders Hilbert.
For at overbevise intetanende kunder misbruger asfaltpiraterne ofte såkaldte vejesedler fra den intetanende asfaltfabrik, hvor de oprindelig har købt asfalten.
Disse vejesedler med asfaltfabrikkens navn og logo er blot en kvittering for den købte mængde asfalt, men asfaltpiraterne misbruger dem til at give indtryk af, at de samarbejder med en anerkendt asfaltproducent, hvilket ikke er tilfældet.