Fakta om DI
- 90 medarbejdere ud af cirka 885 ansatte i DI beskæftiger sig nu udelukkende med byggeri.
- DI repræsenterer samlet set 2/3 dele af de private virksomheder i Danmark. Kilde: DI
Peter Stenholm har fået mere at lave. Sådan lyder den umiddelbare status fra den tidligere direktør for Dansk Byggeri og nuværende vicedirektør i Dansk Industri efter byggeriets første måned i Industriens hus.
– Vi startede jo 31. august, det er fire uger siden, og vores ambition var den, at vi skulle flyve fra dag ét. Vi synes faktisk, det er gået rigtig godt – vi synes der er blevet taget helt fantastisk imod os, fortæller Peter Stenholm til Dagens Byggeri dagen før DI præsenterer sin store 2030 plan og 29 dage efter han sammen med ca. 150 kolleger fra Dansk Byggeri flyttede ind i DI.
Nærmest alle Peter Stenholms egne medarbejdere stammer fra Dansk Byggeri. For branchedirektøren handler det nu om at få dem integreret i de nye enheder i det store DI, og så skal han og de sammentømrede kolleger ellers til at lære at drage fordel af de samlede kræfter i DI, når der skal ageres politisk.
– Medarbejderne i DI Dansk Byggeri og det nye brancheservicecenter stammer næsten alle sammen fra Dansk Byggeri, og så har vi så valgt en fysisk placering, hvor vi i DI Dansk Byggeri sidder meget tæt på medarbejderne fra DI Byg, altså et søster-branchefællesskab, og vi arbejder tæt sammen om byggeriets dagsordener.
Men selvom Dansk Byggeri nu sidder med udsigt over Tivoli og kranerne på de mange københavnske byggepladser, så ser Peter Stenholm ikke, at han og organisationen har hævet sig væk medlemmerne.
– I første omgang, så mærker de nok ikke den store forskel, men når de lige dobbeltklikker på, hvad vi er, så begynder de at mærke forskellene. Frem for alt så vil vores medlemmer jo få adgang til alle de serviceydelser som DI har, og de netværk som DI driver, så på den måde får de i virkeligheden adgang til et meget større univers, men i den daglige kontakt med os, så vil det stadig være, som udgangspunkt, de samme mennesker, der ved noget om arbejdsmiljø, eller personalejura eller politiske emner, så derfor oplever de ikke nødvendigvis fra start, at noget er forandret.
Politisk skarphed
Med sammenlægningen af Dansk Byggeri og Dansk Industri står Peter Stenholm og hans medarbejdere ikke længere direkte i frontlinjen i forbindelse med de større politiske forhandlinger, men de har nu i stedet en rolle, hvor de skal levere den ammunition, der skal vinde krigen ved forhandlingsbordene. Peter Stenholm er meget opmærksom på, at det kan blive en udfordring at hæve stemmen som del af det store interessefælleskab, der hedder DI.
– Vi skal ikke miste vores politiske skarphed, men vi kunne godt tænke os, at den politiske skarphed bliver forsynet med, at når vi så siger noget, så har vi den store DI-muskel i ryggen. Det glæder vi os til at gøre brug af, lyder det fra Peter Stenholm, der for at lykkes i sammenlægningen har fokus på, at han og de øvrige medarbejdere på byggeriets område skal fortsætte med at være skarpe på de politiske dagsordener, og de første fire uger har det handlet om at lande og kommunikere, og i forhold til det sidste, så modtog 12000 brugere og medlemmer på dag ét en velkomstmail og på dag to DI Dansk Byggeris første nyhedsbrev, men han er meget opmærksom på, at der er en risiko for, at man som del af et større branchefællesskab kan miste noget af sin skarphed i formidlingen.
– Det er selvfølgelig helt afgørende for vores medlemmer, at de kan se, at på de byggepolitiske dagsordener, der er det DI Dansk Byggeri og nu selvfølgelig meget ofte i samarbejde med DI Byg, der tegner linjen.
Ved at blive en del af DI har man ifølge Peter Stenholm gjort sig robuste i forhold til fremtiden og man er kommet til et hus med store muskler. Et hus som i mange henseende har samme DNA som Dansk Byggeri havde, hvilket var en væsentlig grund til, det var et oplagt valg som samarbejdspartner.
Medlemsnær organisation
For Peter Stenholm er arbejdet i Industriens Hus noget andet end jobbet i det gamle Dansk Byggeri. I sin nye stilling har han nemlig også fået ansvaret for at levere politik for DI Dansk Byggeri, og så står hans afdeling også for hele foreningsbetjeningen, hvilket vil sige driften af 32 foreninger.
– Enhederne, der dels rådgiver byggeriets virksomheder, og dem som laver politik i branchefællesskabets virksomheder og vores foreninger ligger alle sammen i mit ansvarsområde, fortæller Peter Stenholm, og fremhæver, at én af de ting Dansk Byggeri efter hans opfattelse var rigtig gode til, det var at være tæt medlemmerne, og det er en klar ambition for vicedirektøren, at den meget medlemsnære medlemsrådgivning, den også kommer til at fortsætte i den nye organisation.
Peter Stenholm kom selv fra DI for ti år siden, men meget er forandret, og for medlemmerne mener han, at det kun har været en fordel, og han ser meget frem til at lære at bruge huset rigtigt, som han formulerer det, for hvis først det nye DI kommer op i højeste gear, så tror han ikke, man kommer til at se sig tilbage.
– Det er et andet DI jeg kommer tilbage til. Der er et helt andet fokus på medlemmer, end er var for ti år siden, og det synes jeg personligt er fedt. Og jeg kan også godt lide det tempo, den her organisation har, lyder det fra den nye vicedirektør før han haster afsted til det næste møde i huset, der denne dag er ved at blive forvandlet til den scene, der skal præsentere husets samlede visioner for, hvordan også byggeriet skal være med til at skabe grøn vækst og 110.000 nye arbejdspladser i Danmark frem mod 2030.