Travlhed på cykelstierne, et trafikalt bilkaos og hvin fra Tivolis 63 meter høje tårn, som fragter gæsterne op og ned i én uendelighed. Indre København når det er bedst og allermest hektisk.
Midt i virvaret troner en 114 år gammel nationalromantisk bygning frem på hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Niels Brocks Gade. Skulpturelle former og en høj detaljegrad pryder den gule facade ud mod menneskemylderet. Indenfor pynter en marmorbelagt hovedtrappe, relieffer og stuk, så langt øjet rækker.
Bygningen blev oprindeligt opført til Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark, men har stået tom siden 2008, hvor Det Kongelige Danske Musikkonservatorium flyttede ud. Nu er der igen liv og glade dage i den 5.500 kvadratmeter store bygning, som går under navnet Nobis Hotel Copenhagen.
Marmor og ekstralange afløb
Den bevaringsværdige bygning har gennemgået en omfattende renovering både ude og inde. Over 100 nye hotelværelser, etablering af elevatorer og wellness er blandt faciliteterne på det topmoderne luksushotel. Alt er holdt i 1900-tallets pompøse stil – også badeværelserne.
– Som resten af hotellet er badeværelserne enormt luksuriøse. Store badekar, brede marmorfliser og skandinavisk elegance. Arkitekterne ønskede, at stilen skulle være gennemført ned til mindste detalje, og det kræver specialløsninger, siger Lasse Lyck, byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain, som har leveret specialdesignede afløb til hotellets brusenicher.
– 80 af badeværelserne har fået det velkendte Unidrain-linjeafløb, men med en lidt speciel afslutning på toppen, nemlig den såkaldte custom-løsning. Den almindelige Unidrain-rist i stål er skiftet ud med de fine marmorfliser fra gulvet, hvormed renden bliver skjult af den flotte marmor, som er overalt på badeværelset. De resterende cirka 20 badeværelser på hotellet er særligt store, og det kræver ekstralange afløb på over to meter. Som de eneste på markedet kan vi levere så lange afløb med marmorfliser, fortsætter han.
Renoveringen er udført med Arpe & Kjeldsholm som styringsentreprenør. I renoveringen har man taget højde for fortidens finesser, så blandt andet hovedtrappen og de høje lofter med indlagte betonbjælker er bevaret. Det har dog også givet visse udfordringer.
– Man kan ikke bore i de gamle bjælker, der ligger på kryds og tværs i alle bygningens lofter. Det måtte vi naturligvis tage højde for i udformningen af de lange gulvafløb. Vi har derfor designet dem sådan, at udløbet ligger lidt forskudt og passer til det enkelte rum, fortæller Lasse Lyck.