Om GTS-institutterne
- GTS-institutterne er en del af samfundets indsats for at skabe de bedste betingelser for teknologisk innovation i dansk erhvervsliv.
- Med blik for erhvervslivets behov og med afsæt i forskning og ny teknologi løses konkrete problemer for virksomheder.
- GTS-institutterne er godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Uddannelses – og Forskningsministeriet investerer årligt cirka 300 millioner kroner i de syv GTS-institutter. Investeringen sikrer en teknologisk kapacitet i Danmark, der understøtter innovation, vækst og beskæftigelse i erhvervsliv og samfund.
Nu er det muligt at komme med input til de indsatsområder, som GTS-institutterne skal arbejde med i 2021-2024.
Institutternes lægger deres forslag til indsatsområder frem til åben diskussion på www.bedreinnovation.dk. Mellem 4. maj og 29. maj kan virksomheder, organisationer og alle andre bidrage med kommentarer og idéer. Hovedspørgsmålet er: Hvordan skal 1,2 milliarder investeres i GTS-institutterne?
– Det er nu femte gang, at offentligheden inddrages i, hvilke indsatsområder GTS-institutterne skal arbejde med. Det skaber synlighed og bidrager til, at GTS-institutterne har fokus på de teknologiområder, der har størst betydning for dansk erhvervsliv, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen og fortsætter:
– Investeringen gør det muligt at arbejde med teknologi på forkant af markedet på områder, hvor det ikke forventes, at andre løfter opgaven. Dermed får erhvervslivet adgang til teknologiske kompetencer, der er afgørende for dansk innovation, men som ikke ville være bredt tilgængelige i Danmark, hvis ikke GTS-institutterne udbød dem.
I den kommende fireårige resultatkontraktperiode er der især fokus på indsatser, der understøtter den grønne omstilling af det danske erhvervsliv og samfund.