Fremkomsten af bæredygtighedsprincipperne udfordrede byggebranchen med nye problemstillinger, og ifølge partnerarkitekt i Henning Larsen Architects, Signe Kongebro, var ingeniørerne hurtigere til at forstå de mange nye størrelser, som bæredygtighedsbegrebet krævede stor viden om.
– Da vi startede med at arbejde med bæredygtighed og energiperformance på facaden, så var ingeinørerne lynhurtige til at forstå, hvad det handlede om, og de kunne argumentere for U-værdier, ra-værdier og alle de andre nye værdier i det nye sprog, vi skulle lære at tale. Der oplevede jeg lidt en afmagtsfølelse blandt arkitekter, som meldte lidt pas på det og dermed overlod designkraften til ingeniørerne. Og det har en lille smule ødelagt nogle af de huse, jeg ser rundt omkring, med totalt grønfarvet glas, eller hvor man ikke har arbejdet med solafskærmning. Der var en fremmedgørelse i forhold til emnet. Det er vi kommet meget efter de sidste 3-5 år, men det tager jo noget tid, før vi kan se resultaterne i de projekter, vi laver. Inkubationstiden på byggeri er jo mellem fire og otte år afhængigt af, hvor stort projektet er, siger Signe Kongebro, der selv stod for oplæg og deltog i debatter på Building Green Aarhus.
Henning Larsen Architects har i øvrigt besluttet sig for at lancere sin egen glaskollektion, der baserer sig på tegnestuens erfaring og specialviden om glas. Se Signe Kongebro fortælle om projektet i videoen øverst i artiklen.