C.F. Møller og RUM vinder campus-projekter

C.F. Møller skal tegne to ud af tre campus-projekter i Horsens. Rum Arkitekter skal tegne det sidste projekt.
C.F. Møller skal tegne Via University College og Innovationshuset på henholdsvis 30.000 og 5.000 kvm. Illustration: C.F. Møller.
C.F. Møller skal tegne Via University College og Innovationshuset på henholdsvis 30.000 og 5.000 kvm. Illustration: C.F. Møller.

C.F. Møller og RUM Arkitekter har vundet henholdsvis to og et projekt i forbindelse med Campus Horsens, der, når hele området står færdigt, vil huse 8.000 studiepladser centralt i Horsens. Det oplyser Casa i en pressemeddelelse.

C.F. Møllers projekt er blevet valgt som vinder af de 30.000 kvm store projekt for Via University College og Innovationshuset på 5.000 kvm med et projekt, der ifølge Casa indfrier både bygherres, brugeres og byens ønsker til den fremtidige bebyggelse på Campusgrunden.

Sammenbindende atrium

Fagdommerne Katja Viltoft fra JJW Arkitekter og Klaus Mikkelsen fra Henning Larsen Architects udtaler:

– Projektet løser med et enkelt greb omkring et centralt sammenbindende atrium på en meget flot og enkel måde sammenhængen i Vias undervisningsbyggeri og Innovationshuset. Det centrale atrium bliver Vias bankende hjerte og kobler indadtil de tre selvstændige bygningskarreer og tårnet, ligesom det udadtil bliver koblingen mod byen og Campuspladsen. I forslaget dirigeres mest muligt flow gennem det store centrale atrium på stueplan, så aktivitet, trafik og dynamik finder sted på byens gulv, både ude og inde.

Tre dimensioner

Konstantin Lassithiotakis, der er direktør i Via University College og leder af Campus Horsens, er begejstret for vinderprojektet fra C.F. Møller.

– Vinderprojektet opfylder på bedste vis Vias vision for det nye campusbyggeri og matcher vores mange forskellige uddannelser til blandt andet ingeniør, bygningskonstruktør, pædagog og sygeplejerske. Projektet giver en fremragende løsning til at opnå den styrkede sammenhæng, vi har ønsket os i forhold til tre dimensioner: Internt i VIA, på campus med de øvrige virksomheder og institutioner og ikke mindst i forhold til Horsens by. C.F. Møllers oplæg er visionært og fremtidssikret og rummer alle potentialer for kvalitetsuddannelser. Det understøtter tillige Horsens som en driftig uddannelsesby, siger Konstantin Lassithiotakis.

Et terrasseret hus

RUM Arkitekter er valgt som vinder af projektet for Social- og sundhedskolen på cirka 4.500 kvm.

– Projektet løser med et enkelt terrasseret hus overgangen fra den høje karrestruktur langs kanten af bebyggelsen med en skalamæssig nedtrapning af bygningen mod campustorvet. Bygningen afsluttes mod campustorvet i en stor siddetrappe, der på bedste vis kobler SOSUs nye undervisningsbygning med omgivelserne og inviterer til fælles møder og interaktion. Forslaget har på meget flot vis fået placeret mange funktioner i stueetagen, hvor de er mest synlige og tilgængelige for offentligheden. Her kan der åbnes op mellem forskellige rum, så der skabes et stort fællesområde hvor hele SOSU kan samles. Som bygningen trapper ind på de øvre etager skabes plads til terrasser, der ligesom den store siddetrappe vender ud mod pladsen. Alt sammen noget der får dette byggeri til SOSU til på forbilledlig vis at gå i dialog med omgivelserne og skabe en klar campusidentitet, lyder fagdommernes vurdering af projektet.

Tydelig fagidentitet

Direktør Hanne Helleshøj, Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens roser blandt andet forslaget for have en tydelig fagidentitet.

– RUM Arkitekter har formået at tegne et projekt, der på alle måder lever op til kravene om en moderne uddannelsesinstitution. Samtidig har de formået at tilsikre, at vi i byggeriet signalerer en tydelig fagidentitet, samtidig med at vi indgår i et fælles campus, hvor vi kan hente styrke i de tværfaglige og sociale muligheder og forbindelsen mellem uddannelser. Skolens ledelse har i tæt samarbejde med den lokale ledelse og medarbejdere i Horsens defineret en række ønsker og forventninger til det nye byggeri, som jeg også synes, at Rum arkitekter har formået på bedste vis at implementere i deres forslag, siger Hanne Helleshøj.

Vinderprojekterne kommer nu i videre bearbejdning, hvor bedømmelsesudvalgets fagmæssige vurderinger og kommentarer på delområder i projekterne tages op. Denne bearbejdning forventes at være endelig på plads i løbet af 2017, hvor projekterne parallelt hermed godkendes af uddannelsesinstitutionerne.

Begge vinderprojekter vil først kunne gå i jorden i 2018 efter godkendelse i Finansudvalget.

RUM Arkitekter har vundet konkurrencen om social- og sundhedsskolen. Illustration: RUM Arkitekter.
RUM Arkitekter har vundet konkurrencen om social- og sundhedsskolen. Illustration: RUM Arkitekter.

Relateret indhold