Den hastige udvikling af Trekroner som bydel i den østlige del af Roskilde fortsætter.
Med etableringen af 2.500 boliger, flere end 5.000 indbyggere, butikker, erhverv, togstation og stisystemer har Trekroner efterhånden udviklet sig til selvstændig bydel med egen identitet.
Og nu er der taget endnu et skridt det almene boligprojekt Toppen – det ligger på en bakketop i Trekroner. Projektet består af 67 energi- og miljøvenlige boliger, der udformes som en ringbebyggelse med seks mindre blokke i tre etager og en bypark i midten af bebyggelsen, der skaber et attraktivt byrum for beboere og naboer.
Borgmester som spadefører
Roskildes borgmester Tomas Breddam tog første spadestik forleden og glæder sig til at følge udviklingen af det nye boligprojekt, der forventes klar til indflytning for beboerne primo 2021.
– Som borger i Trekroner har jeg set frem til dette byggeri længe. Ikke alene er det et flot byggeri, men den udbredte anvendelse af træ i byggeriet gør det også mere bæredygtigt. Det er en god bonus at få med, og jeg glæder mig til at følge byggeriet, siger borgmester Tomas Breddam, der var inviteret til at tage første spadestik sammen med Boligselskabets direktør Bo Jørgensen.
Bolig-træ projekt nummer 2
Boligselskabet Sjælland har valgt at opføre boligerne i det bæredygtige byggekoncept Bolig-træ. Boligselskabets første Bolig-træ projekt ligger i Skademosen i Trekroner og var endda det første Bolig-træ projekt i Danmark. Toppen er Boligselskabet Sjællands andet Bolig-træ projekt, men flere planlægges.
– Som alment boligselskab har vi pligt til at gå foran med innovative løsninger og sikre, at grønne løsninger, sund fornuft og god økonomi går hånd i hånd. Og netop denne kombination er faktisk mulig, hvis man planlægger godt, fortæller direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland.
Gode planløsninger
Udover de klimamæssige fordele ved Bolig-træ konceptet, giver det også langt større frihedsgrader for arkitekterne. Konceptet gør det nemlig muligt for arkitekterne at udarbejde gode planløsninger, da elementerne kan udarbejdes i næsten alle mål.
– Boligerne kan således grupperes og forskydes, og dermed kan der skabes en arkitektur, der danner miljø på en måde, der tit savnes i nye bebyggelser, fortæller byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland.
Også indeklimaet fremhæves som unikt i træbyggerier.
– En af de helt store fordele ved at bygge med CLT er, at indeklimaet er helt enestående, hvilket vi supplerer med at bruge allergivenlige materialer i videst mulige omfang, siger produktionsdirektør Rasmus Rømer Lausen fra Adserballe & Knudsen A/S, der står for opførelsen af både dette træbyggeri og Boligselskabet Sjællands øvrige Bolig-Træ boliger.