En gang kunne man høre udrykningssirener og se politifolk i uniform på adressen Hummeltoftevej 14 i Virum. Men de seneste godt syv år har der været stille i området omkring den gamle station siden sammenlægningen af de lokale politistationer, der i dag til sammen udgør Nordsjællands Politi.
Men nu sker der igen noget på adressen. Siden årsskiftet har nedrivningsfirmaet J. Jensen med sine gravemaskiner og eksperter inden for miljø- og asbestsanering samt nedrivning været i gang med at fjerne de gamle bygninger, der engang husede Lyngby Politistation.
Det er nemlig besluttet, at Hummeltoftevej skal forskønnes, og at der på grunden skal opføres 148 boliger, 1.600 kvadratmeter butiksareal og godt 7.500 kvadratmeter kælder. Bygherren er PensionDanmark, MT Højgaard er totalentreprenør på projektet, mens J. Jensen har stået for selve nedrivningsdelen, der nu er afsluttet, forklarer Jens Jensen, indehaver af J. Jensen.
– Nedrivningen af politistationen har været et stort projekt, der har krævet et grundigt forarbejde, og der har været stor fokus på omgivelser, miljø og arbejdsmiljø takket været en reguleret lovgivning og god kontrol fra kommunen. Det skyldes, at vores rutinerede miljøsanitører har skullet fjerne bl.a. store mængder asbest, bly, PCB og tungmetaller i forbindelse med nedrivningen af politistationen, siger Jens Jensen og fortsætter:
– God planlægning er til fordel for alle parter, når det handler om så store projekter. Når et projekt forsinkes, er det som oftest, fordi man finder miljøfarlige stoffer, efter en nedrivning er gået i gang. Derfor er vi rigtig tilfredse med, at screeningen og kortlægningen er foregået strømlinet og tidligt i processen i et godt samarbejde med MT Højgaard og Lyngby-Taarbæk Kommune, der har betydet, at projektet er kørt på skinner. Med vores fælles grønne profiler har vi sikret miljørigtig bortskaffelse af affaldet samt sortering og genanvendelse af de brugbare byggematerialer.
Område med muligheder
I alt er 7.300 kvadratmeter politistation blevet miljøsaneret, dvs. at de farlige stoffer og materialer er blevet fjernet og renset, inden totalnedrivningen begyndte. Alle betonkonstruktioner er efterfølgende blevet knust med mobile knuseanlæg på pladsen, således at de kan genbruges til opførelsen af de kommende lejligheder og nye store shoppingområde, der skal bidrage til den positive udvikling omkring Virum Station som hele Sorgenfris samlingspunkt.
– Vi er glade for, at vi kan bidrage til udviklingen af områdets muligheder og give plads til butikker, arbejdspladser og boliger tæt på stationen, og vi er glade for, at vi nu har afleveret grunden uden forsinkelser eller ekstraregninger, så projektet kan fortsætte planmæssigt og skubbe udviklingen i gang, siger Jens Jensen.
Det endelige byggeri forventes at stå færdigt i sommeren 2019.