SHL Architects og Entasis tegner nyt byggeri i Carlsberg Byen

Carlsberg Byen har sammensat endnu et team, der skal stå for projekteringen af det seneste byggeri i det travle bykvarter.
Det nye byggeri er placeret i Carlsberg Byens sydøstlige ende tæt på J. C. Jacobsens Have og den fredede bygning, Mineralvandsfabrikken. Pressefoto.
Det nye byggeri er placeret i Carlsberg Byens sydøstlige ende tæt på J. C. Jacobsens Have og den fredede bygning, Mineralvandsfabrikken. Pressefoto.

Carlsberg Byen

  • Frem mod 2024 bliver Carlsbergs historiske grund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt bykvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger.
  • København får et byrum med høje tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om 3.100 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.
  • Samlet set forventer udviklingsselskabet Carlsberg Byen at udleje og sælge 22.000 kvadratmeter til detailhandel og 10.000 kvadratmeter til caféer, restauranter og barer.
  • Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg, PFA Pension, PenSam og Topdanmark.

Schmidt Hammer Lassen Architects med Entasis arkitekter, Züblin, Cowi og Bisgaard Landskab står bag nyt byggeri i Carlsberg Byen.

Alle vil fungere som rådgivere i planlægningsfasen med Carlsberg Byen i spidsen for teamet. Samarbejdet i den indledende fase forventes at føre frem til, at der kan indgås aftale om den endelige byggeentreprise.

– Vi er meget spændte på samarbejdet med disse to tegnestuer, som gang på gang viser, hvorfor de hører til toppen inden for deres fag, og med deltagelse af de øvrige parter vil dette team være garant for høj byggefaglig kvalitet og æstetisk styrke. Samtidig har vi lagt vægt på, at alle deltagere har forstået Carlsberg Byens DNA – særligt Entasis, som jo har udarbejdet den prisbelønnede masterplan for hele Carlsberg Byen, siger Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhus.

Byggeriet består af et karrébyggeri med et tårn på 80 meter, med et samlet byggeareal på cirka 50.000 kvadratmeter. Det er fordelt på cirka 22.000 kvadratmeter boliger, 8.000 kvadratmeter erhverv, 3.000 kvadratmeter detail samt 17.000 kvadratmeter kælder.

Nyt stort byrum

Byggeriet er beliggende i den vestlige del af Carlsberg Byen og vil foruden boliger, butikker og kontorlokaler også indeholde et nyt, stort byrum til området.

Det nye byrum, Kildepladsen, skal være et samlingspunkt for både beboere og naboer og vil blive udsmykket med kunst, træer og bænke. Desuden byder det på både caféliv og legeplads.

Carlsberg Byen har som supplement til landskabsarkitekternes forslag inviteret blandt andre naboer, beboere, kulturinstitutioner og lokaludvalg til at komme med input og ønsker til det nye byrum, så det favner bredest muligt og dækker nogle af de eksisterende behov i området.

– Det er vigtigt for Carlsberg Byen at få inddraget hele lokalområdet i udviklingen af byen, så vi sikrer, at Carlsberg Byen bliver et samlingspunkt, der binder byen sammen, og som naboerne vil tage aktivt del i. Det opnår vi bedst ved at inddrage de lokale interessenter tidligt i byggefasen, siger Jens Nyhus om processen.

Relateret indhold