Energirenoveringsprojektet Aa+
- Alle kommunale bygninger i Aarhus, bortset fra boligejendomme, skal energirenoveres inden 2019. Renoveringerne skal nedbringe CO2-belastningen med 30 procent, samtidig med at der opnås væsentlige sidegevinster såsom et forbedret indeklima.
Frem til 2019 investerer Aarhus Kommune godt 300 mio. kr. i et stort energirenoveringsprojekt, der omfatter 1,3 mio. kvadratmeter, hvorved der opnås en CO2-reduktion på 30 procent i kommunens bygninger. Kommunens ambition er at være CO2-neutral i 2030, og blandt andet derfor er Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard i dag 25. september keynote speaker på New York-konferencen ‘Urban Innovation for Livable Cities’ sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen.
– Målet om at blive CO2-neutral gør Aarhus til et ideelt sted at afprøve nye grønne løsninger og forretningsmodeller i et tæt partnerskab med byens erhvervsliv og vidensmiljøer. I New York er man ikke vant til, at offentlige myndigheder og erhvervslivet arbejder så tæt sammen, eksempelvis inden for energieffektivisering, som vi gør i Aarhus, siger Jacob Bundsgaard.
Vi er i Aarhus længere fremme, når det gælder optimering af bygningers energirenovering.
Jørn Lykou Adm. direktør, Danish Energy Management & Esbensen
Den danske repræsentation sker som led i et større erhvervsfremstød, der finder sted i forbindelse med New York Climate Week, og FN’s Sustainable Development Summit, der er optakt til COP 21 i Paris i december i år.
Danmark længere fremme
Blandt erhvervsdeltagerne i delegationen er Danish Energy Management & Esbensen, der arbejder med energi- og klimaprojekter i store dele af verden. Virksomheden er en af Aarhus Kommunes klimapartnere og arbejder som bygherrerådgiver på kommunens store energirenoveringsprojekt, Aa+.
– Det gode samarbejde med Aarhus Kommune omkring energirenoveringen har resulteret i udviklingen af en række værktøjer og processer, som kan finde stor anvendelse i New York gennem systemeksport. Vi har gennem et stykke tid studeret den New York’ske tilgang til energirenovering og energiplanlægning i et samarbejde med DI, og vi er i Aarhus længere fremme, når det gælder optimering af bygningers energirenovering, men også på forsyningssystemer samt integrationen af vedvarende energikilder i såvel forsyning som nybyggeri. Via kommunens deltagelse åbnes en række døre hos større bygningsejere i byen, som vi håber at kunne gøre interesserede i dansk rådgivning, siger adm. direktør i Danish Energy Management & Esbensen, Jørn Lykou, der har store forventninger til erhvervsfremstødet i New York.