Der er i perioden 2013 til 2021 afsat 3,64 mia. kr. til vedvarende energi til proces, fremgår det af Energistyrelsen. Ordningen støtter virksomheder, som konverterer deres procesenergi til vedvarende energi (VE) eller fjernvarme, således at bygninger eksempelvis kan opvarmes med genbrugsvarme.
Ordningen støtter ligeledes energibesparelser, som gennemføres i forbindelse med konverteringen. På Energistyrelsens hjemmeside fremgår det, at ordningen er på vej til at indfri sin målsætning om fortrængning af fossilt brændsel, CO2-reduktion og øget VE i 2021.
Dette er hovedkonklusionen på en evaluering af ordningen i første halvår af 2015 udført af Rambøll.
Det påpeges ligeledes, at 95 procent af virksomhederne, der modtager tilskud, oplever en forbedret bundlinje som afledt effekt af deres grønne omstilling. Det skriver Energistyrelsen.
Profit i varmegenvinding
Kan varmegenvinding betale sig? Netop dette er det helt store spørgsmål på Den Danske Vedligeholdsforenings energikonference d. 30. september i Fredericia.
På konferencen er der oplæg og debat om procesordningen, varmegenvinding fra VE-brændsel til rumopvarmning og lovgivningen om Tvungen Energisyn i DK. Heri stilles der krav om, at alle store virksomheder skal udføre energisyn på energiforbruget til tranport, proces og bygninger.
På konferencen ses på punktafgifternes betydning for varmegenvinding med konkrete eksempler herunder varmepumpers relation til afgiftsreglerne. Hertil er der senest kommet en ny tilskudsordning til eldrevne varmepumper, som leverer til fjernvarmenettet.