Dansk Håndværk løfter pegefinger til politikerne

Når formanden for Dansk Håndværk, Niels Techen, lørdag går på talerstolen ved arbejdsgiverforeningens generalforsamling, kan han fremvise imponerende resultater med stor medlemsfremgang.
Niels Techen, formand for Dansk Håndværk.
Niels Techen, formand for Dansk Håndværk.

Trods finanskrise og erhvervslivets økonomiske problemer, er Dansk Håndværk i løbet af kriseårene vokset med 60 procent. Landets små – og mellemstore virksomheder indenfor byggeri, håndværk og industri har dermed fået en stadig mere slagkraftig organisation i ryggen.

– Alene over de seneste 12 måneder er Dansk Håndværks medlemstal steget med 15 procent, og det betyder, at vi sammenlignet med 2010 er blevet en næsten 60 procent større organisation. Og det resultat er opnået, selv om krisen har været hård ved virksomhederne. Alene inden for bygge- og anlægsbranchen er næsten 5.000 virksomheder gået konkurs, og af dem har mange været gode og sunde virksomheder, der er blevet trukket med ned af andres økonomiske uføre, siger Dansk Håndværks formand, Niels Techen.

Løftet pegefinger

Han sender en løftet pegefinger til politikerne, idet han frygter, at hvis de afskaffer håndværkerfradraget, så ødelægger de den spirede optimisme hos SMV’erne:

– Selvom der generelt er ved at komme mere optimisme i samfundet, er vores ordrebøger endnu ikke blevet meget tykkere, og vi har derfor heller ikke brug for, at regeringen i deres forårskådhed finder beskærersaksen frem og klipper de vækstfremmende initiativer væk, lyder advarslen fra Niels Techen.

Til gengæld er der ros til Christiansborg for at tage positivt imod organisationens forslag om at suspendere reglen om betaling af G-dage ved opsigelser.

– Det vil nemlig føre til at særligt de små virksomheder kan udnytte de økonomiske muligheder og ansætte nye medarbejdere nu og her, lyder det fra arbejdsgiverformanden, der forventer, at Dansk Håndværk vil fortsætte sin vækst de kommende år – både indenfor byggesektoren, men også med mere fokus på blandt andet entreprenørområdet og de klassiske håndværksfag, som stadigt findes i meget stort antal i alle dele af landet.

Relateret indhold