Erfaringer fra udlandet skal styrke dansk byggeri

Internationalt vidensamarbejde skal styrke danske virksomheder. Derfor har Innovationsnetværket InnoBYG søgt tre nye projekter, hvor formålet er netop dette.
Pressefoto.
Pressefoto.

Gennem det seneste år, har InnoBYG haft fokus på at styrke sit internationale samarbejde med det formål at få ny viden hjem til danske SMV’er så de kan stå stærkere i den globale konkurrence.

I 2017 afsluttede netværket to internationale projekter og primo 2018 starter tre nye op. En bevidst strategi, siger netværksleder Grith Bech-Nielsen i en pressemeddelelse fra InnoByg.

Nu har de søgt tre nye projekter, der alle er blevet bevilliget. Projekterne drejer sig om højhuse i træ, 3D print i beton og undersøiske tunneller.

– Med de tre nye projekter, kigger vi ud i verden, hvor de faktisk ved mere end os om de emner, vi skal arbejde med. Videnhjemtagning til vores små- og mellemstore virksomheder er et af de områder vi har fokus på. Derfor giver det mening, at vi ser på netop højhuse i træ, 3D print i beton og undersøiske tunneller, siger Grith Bech-Nielsen.

Og netop de tre fagområder er højaktuelle, hvis man ser på tilslutningen til de nationale aktiviteter InnoBYG har igangsat det seneste år.

– I 2017 oplevede vi en stor interesse for 3D print i Beton med en fyldt konference om emnet. Højhuse i træ er bare rigtig meget i vælten lige nu, hvilket vi tydeligt ser både i vores netværksgruppe om emnet samt på events vi har holdt. Undersøiske tunneller er selvfølgelig aktuelt i forhold til den kommende Femerntunnel, siger Grith Bech-Nielsen.

Om projekterne

Det er Styrelsen for Institutioner og Uddannelse, som har bevilliget midler til de tre projekter under det transnationale initiativ kaldet Baltic Sea Region (BSR) Innovation Express. I de tre projekter skal InnoBYG samarbejde med Norge (SubseaTunnels og Talltimber), Sverige (Talltimber) og Holland (3D print i beton).

Relateret indhold