Folketinget har i dag vedtaget Danmarks første udbudslov. Loven træder i kraft 1. januar 2016 og sætter rammerne for mere effektive offentlige indkøb til gavn for både de offentlige myndigheder selv og det private erhvervsliv. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.
Udbudsloven fører blandt andet til større klarhed, fleksibilitet og forenkling af udbudsreglerne. Både de offentlige myndigheder og de private virksomheder kan se frem til markant lavere omkostninger forbundet med udbud, når den nye lov træder i kraft. Loven forventes at medføre besparelser for virksomhederne på 70 mio. kr. årligt og for det offentlige på 800 mio. kr. årligt.
Med den nye udbudslov sikrer vi, at både små og store virksomheder har en chance for at byde ind på offentlige udbud.
Troels Lund Poulsen Erhvervs- og vækstminister
Nemmere at byde
– Med den nye udbudslov får vi rammerne for et mere effektivt samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder. Det vil give bedre og billigere løsninger til gavn for danskerne. Når det offentlige køber ind for mere end 300 milliarder kroner om året, betyder det noget, at pengene bliver brugt bedst muligt. Forhåbentlig vil det også betyde, at flere offentlige opgaver konkurrenceudsættes, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og fortsætter:
– Med den nye udbudslov sikrer vi, at både små og store virksomheder har en chance for at byde ind på offentlige udbud. Det er godt for virksomhederne, og det er godt for det offentlige, når der kommer flere bud, fordi det giver en mere effektiv konkurrence og bedre løsninger.
Udbudsloven træder i kraft den 1. januar 2016. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen iværksætter i den forbindelse en bred vejledningsindsats til både myndigheder og erhvervsliv for at understøtte de nye muligheder i lovforslaget bedst muligt.