Højstyrkebeton muliggør svævende trappe

Vindeltrappen i Per Aarsleffs nye domicil er konstrueret i højstyrkebeton, der giver den et let og svævende udtryk.
Vindeltrappen i Per Aarsleffs nye domicil er konstrueret i højstyrkebeton, der giver den et luftigt udtryk. Pressefoto.
Vindeltrappen i Per Aarsleffs nye domicil er konstrueret i højstyrkebeton, der giver den et luftigt udtryk. Pressefoto.

Arkitema, der har tegnet Per Aarsleffs nye domicil i det sydlige Aarhus, har valgt at lade en stor centerhal fungere som et organisk samlingspunkt, hvor en næsten gennemsigtig vindeltrappe drejer sig op igennem bygningen og forbinder etagerne med hinanden. I forbindelse med udførelsen af vindeltrappen kontaktede man Hi-Con, der har udviklet en metode til at konstruere trapper og altaner i højstyrkebetonen CRC i2. Det oplyser Hi-Con i en pressemeddelelse.

CRC i2 er en ny generation af konstruktiv beton, hvor betonens ubegrænsede formbarhed kombineres med stålets styrke, og betonen gjorde det muligt at realisere arkitekternes vision om en svævende vindeltrappe. Hi-Con har i alt leveret 26 trappeelementer til byggeriet, og hertil kommer samlingsdelene, der alle er tegnet i 3D med hver sin individuelle forside, så trappen i alt kom til at bestå af 113 formdele fordelt på 14 varianter, som igen havde hver sin egen produktionstegning.

Hi-Con udnytter den nyeste betonteknologi til at skabe nye altan- og trappeløsninger til både nybyggeri og renovering og har udover vindeltrappen til det nye domicil til Aarsleff også leveret løsninger til blandt andet Bølgen i Vejle, tegnet af Henning Larsen Architects, og Ørestadshuset på Amager, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Pressefoto.
Pressefoto.
Pressefoto.
Pressefoto.
Pressefoto.
Pressefoto.

Relateret indhold