Nedsættelse af færgetaksterne, tilbagerulning af millionbesparelsen på LAG-midlerne og flere penge til nedrivning af faldefærdige huse. Det er nogle af de ting, Landdistrikternes Fællesråd gerne ser bliver prioriteret i finanslovsforhandlingerne.
Landdistrikternes Fællesråd mener, at det er vigtigt, at politikerne stadig har fokus på de overordnede rammer for vækst og udvikling uden for de store byer. Rammevilkårene har nemlig en stor betydning for udviklingsmulighederne. Landdistrikternes Fællesråd håber derfor, at finansloven for 2017 vil rumme nogle af de initiativer, som er afgørende i forhold til at skabe forudsætningerne for bosætning og erhvervsudvikling.
– Det er min forhåbning, at finansminister Claus Hjort Frederiksen og de øvrige partier, der ender med at stå bag finansloven, vil prioritere de initiativer, der kan være med til at skabe et Danmark i bedre balance, siger formand Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse.
Nedrivning og områdefornyelse
Landdistrikternes Fællesråd fremhæver, at den såkaldte nedrivningspulje bliver beskåret for hårdt.
Indtil nu har 70 af landets 98 kommuner haft mulighed for at søge en pulje på 200 millioner kroner til nedrivning af faldefærdige boliger, men det tal bliver nu stærkt reduceret. Regeringen har valgt at beskære indsatsen, så kun 45 kommuner kan søge midler i puljen, der bliver reduceret til knap 55 millioner kroner.
– Vi er meget ærgerlige over, at puljen bliver reduceret så kraftigt. Flere af de kommuner, der er sorteret fra har nemlig stadig behov for en hjælpende hånd til at gøre kål på de huse, som ikke er egnet til menneskebolig, siger landdistriktsformanden.
Steffen Damsgaard understreger, at der samtidig skal sættes flere ressourcer af til byfornyelse og områdefornyelse i de mindre byer rundt i hele landet. Det skal være med til at udvikle attraktive bymiljøer.