Udviklingen i Greve
- 73,3 procent af de unge i Greve Kommune, der modtog kontanthjælp eller arbejdsløshedsdagpenge i oktober 2011, var fortsat i offentlig forsørgelse halvandet år senere.
- Tallet for den tilsvarende periode et år senere var på 56,9 procent. Der var altså kommet 16,4 procentpoint flere væk fra offentlig forsørgelse på det år.
- Til sammenligning er det tilsvarende tal for Østdanmark kun en forbedring på 5,7 procentpoint.
Mange unge med problemer som angst, ensomhed, misbrug eller dårlig skolegang har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.
En ekstra indsats over for de unge i Greve ser dog ud til at være en succes, idet andelen af unge, der ikke længere er på passiv forsørgelse, er steget med 16,4 procent. Til sammenligning er det tilsvarende tal for Østdanmark kun en forbedring på 5,7 procent.
Formanden for kommunens Vækst- og Beskæftigelsesudvalg, Morten Dahlin (V) understreger, at det med den rette indsats er lykkedes at knække koden og få flere udsatte unge i job eller i uddannelse.
– Vi har blandt andet indledt et samarbejde med en lokal tømrermester, der ønsker at tage et socialt ansvar og har udviklet en form for tømrerskole, hvor den unge, der ikke har det så godt med det boglige, kan lære tømrerfaget på en måde, der passer til ham, fortæller Morten Dahlin til Dagens Byggeri.
Årets kollega
Historien bliver ikke dårligere af, at den 21-årige Thomas Sølvmose Nielsen, som i dag er arbejdsmand i tømrerfirmaet Sten Jensen A/S i Karlslunde, er kåret til “Årets kollega 2014”.
– Den unge mands boglige evner var ikke så gode, men hænderne er skruet rigtigt godt på. Med støtte fra jobcentret har vi fået lavet vores egen lille tømrerskole i virksomheden, så Thomas får alligevel lært det, han har brug for i sit job her hos os. Man skal have et åbent sind, for alle har deres kompetencer. Og med Thomas har vi tilmed fået en energibombe og en topmotiveret medarbejder. Han blev for eksempel kåret til “Årets kollega” i 2014, fortæller tømrermester Jakob Boie Pedersen, der synes, at der skal være plads til unge som Thomas på arbejdsmarkedet.