På det første møde i gruppen var der bred opbakning til kommissoriet for arbejdsgruppen, hvor det første møde holdes inden sommerferien, mens de resterende møder holdes i løbet af efteråret. Arbejdsgruppens forslag vil blive samlet i et katalog, som arbejdsgruppen præsenterer på et afsluttende møde i første kvartal 2018.
Ansatte i bygge- og anlægsbranchen kan fortsat blive udsat for asbest i forbindelse med såvel nedrivning som renoveringsopgaver, men også gennem sporadisk udsættelse ved andet arbejde i byggeriet:
– Der er derfor behov for fortsat at have fokus på faren fra asbest i bygge- og anlægsbranchen og på, hvor i byggeriet asbest kan findes. Formålet med arbejdsgruppen er derfor at afdække og drøfte mulige nye initiativer på asbestområdet, der kan medvirke til, at antallet af beskæftigede, der udsættes for asbest, på sigt vil falde, noteres det i kommissoriet.
Omkostningsneutralt
Det understreges dog, at det er en forudsætning for arbejdet i arbejdsgruppen, at nye initiativer på asbestområdet, som arbejdsgruppen foreslår, er omkostningsneutrale i forhold til såvel administrative byrder for virksomhederne som omkostninger for det offentlige, med mindre der kan opnås enighed mellem parterne om andet.
Arbejdsgruppen skal blandt andet vurdere, om der er behov for yderligere initiativer, eksempelvis forslag der kan begrænse udsættelsen ved indvendigt asbestarbejde. Desuden skal arbejdsgruppen
drøfte fælles informationsinitiativer, der skal øge kendskab til asbestproblematikken inden for visse områder.
Arbejdsgruppen har tre repræsentanter for arbejdstagersiden, tre repræsentanter for arbejdsgiversiden, én repræsentant for Bygherreforeningen, én fælles repræsentant for Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører samt repræsentanter for Arbejdstilsynet.