Stark har købt massivt ind i sidste regnskabsår – flere opkøb på vej

Stark Group slutter et heftigt år af med et solidt resultat og øgede investeringer i primært Sverige og Tyskland. Kædens finansdirektør vurderer, at der trods dyrere finansieringer fortsat er et attraktivt marked for kommende virksomhedshandler.
Vi har bragt os selv i en position, hvor vi på tværs af virksomheden kan eksperimentere med nye forretningskoncepter inden for bæredygtighed og nye digitale løsninger,' siger finansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen.
Vi har bragt os selv i en position, hvor vi på tværs af virksomheden kan eksperimentere med nye forretningskoncepter inden for bæredygtighed og nye digitale løsninger,' siger finansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen.

Det er gået forrygende for Stark Group i det seneste regnskabsår, oplyser trælastkæden, der i dag offentliggør sit finansielle resultat for finansåret 2021/22. Virksomheden vækstede mere end forventet ved fortsat at vinde markedsandele, øgede i finansåret sine investeringer og gennemførte 12 akkvisitioner i særligt svenske og tyske vækstzoner.

Det tyske marked udgør i dag halvdelen af virksomhedens omsætning.

Finansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen siger:

– Vi har bragt os selv i en position, hvor vi på tværs af virksomheden kan eksperimentere med nye forretningskoncepter inden for bæredygtighed og nye digitale løsninger. Vi har en solid underliggende vækst og står stærkt. Derfor kunne vi accelerere vores vækst med en offensiv opkøbsagenda, der styrker vores lederskab, siger Sisse Fjelsted Rasmussen, der forventer flere opkøb i den nære fremtid.

– Vi ser ind i et akkvisitionsmarked, hvor finansieringen er blevet vanskeligere og dyrere. Samtidig ser vi, at flere og flere sælgere har taget bestik af de nye markedsvilkår og tilpasser deres forventninger til markedets værdiansættelser. Vores vurdering er, at vi fortsat ser ind i et attraktivt marked for virksomhedshandler.

Et ekstraordinært år

Stark Group omsatte i finansåret for 44,6 mia. kr. Væksten på 21,2 % var drevet af netop akkvisitioner, men også af øgede markedsandele og prisudviklingen på byggematerialer, der i særligt første del af året var præget af akut mangel og markante prisstigninger i et halvår, hvor efterspørgslen var højere end kapaciteten i markedet.

Mens priserne på byggematerialer var volatile, havde virksomheden et stærkt greb om sine omkostninger. Stark Group fastholdt en stabil bruttoavance på 25,7 % og opnåede gennem stor travlhed, fortsat omkostningsfokus og effekt fra opkøb en vækst i EBITDA på 41,1 %. Stark Groups justerede EBITDA endte på 3,6 mia. kr.

– Vi har været igennem et år, der på alle måder har været ekstraordinært. Første halvår var præget af pandemi, mangel på byggematerialer og meget stor aktivitet i byggeriet. Det gav travlhed, som vi aldrig har set det i nyere tid. Det seneste halvår var præget af inflation og følgerne af krig i Ukraine. Den helt ekstraordinære travlhed i særligt første halvår har ført til et resultat, som vi er stolte af, og som har givet os mulighed for at øge investeringerne betydeligt i virksomheden, siger finansdirektøren.

Stark Group forventer i det kommende finansår 2022/23 at øge sin omsætning til 45,4-48,4 mia. kr. og sit justerede EBITDA til 3,6-3,8 mia. kr.

Relateret indhold