Om renoveringen
- Hovedentreprise: Adserballe & Knudsen
- Bygherre: AAB, afd. 25
- Arkitekt: Mangor & Nagel A/S
- Ingeniører: Oluf Jørgensen A/S
- Entreprisesum: 110 millioner kroner
- Periode: 2016-2018
AAB igangsætter en større renovering af afd. 25 Borup Allé i Københavns Nordvestkvarter. Ejendommen fra 1925 er opført som to karréer med facade til Borups Alle.
I alt 258 lejligheder fremtidssikres med udskiftning af de gamle køkkener og bad med nye og større badeværelser med brus. Køkkenet fornys og såvel de lodrette stigestrenge og faldstammer som udsugning udskiftes i alle lejligheder. De får endvidere altan og nye vinduer på gårdsiden..
Metoden er at opdele i velbeskrevne og afgrænsede delopgaver, som håndværkerne kan udføre rationelt.
Sektionsleder Rasmus Rømer Adserballe & Knudsen
Varmecentralen renoveres og varmeanlægget ændres til et to-strengssystem.
– Vi skal i gang med en bred indsats med alle fag, inklusiv en asbestsanering af de gamle udluftningskanaler. Der er derfor lagt en rullende plan med ni uger til hver opgang. Kunsten bliver at få projektstyringen optimeret. Dels på grund af de mange delopgaver, dels fordi pladsen er meget trang, siger sektionsleder Rasmus Rømer, Adserballe & Knudsen.
Han tilføjer, at det er aftalt med bygherre og rådgivere, at man tager fire opgange og bruger erfaringerne til at optimere processerne.
– Metoden er at opdele i velbeskrevne og afgrænsede delopgaver, som håndværkerne kan udføre rationelt. Når en slipper, er den næste klar til at fortsætte uden spildtid. Opgaverne er de samme i hver bolig. Det sparer tid og penge til glæde for alle parter, siger han.
Beboerne genhuses, mens deres bolig renoveres. I gården opstilles beboelsespavilloner, som skal huse to opgange ad gangen.
I gang med 3.000 boliger
2016 tegner for Adserballe & Knudsen til et meget aktivt og spændende år. Lige nu arbejdes der med over 3.000 boliger fordelt på en række opgaver. De største projekter omfatter hver 3-400 boliger. Det betyder også, at der er mange spændende ledelsesopgaver at arbejde med.
– Vi har over de senere år udviklet virksomhedens kompetencer blandt andet med at tilknytte dygtige ledere på alle niveauer og med en bred indsats inden for kompetenceudvikling, påpeger adm. direktør Karsten Hjarsø.
Samtidig har virksomheden udvidet på funktionærsiden med fokus på at vinde store renoverings- og nybygningsopgaver med en vis kompleksitet og gerne i totalentreprise.
– Projektstyring og beboerhåndtering er de to mest centrale fokusområder. Byggelederen skal kunne håndtere mange ting ud over det rent faglige. På en almindelig arbejdsdag er de inde i 8-10 boliger. Det betyder, at empati – at forstå beboernes bekymringer og hjælpe – er i fokus. De møder mange forskellige mennesker, og derfor er konflikthåndtering en vigtig del af vores kompetenceudvikling, siger Karsten Hjarsø.
Han oplyser, at omsætningen runder 500 millioner kroner i år. Virksomhedens hidtil største volumen.