Samlet strategi
- Projekterne på Bellahøj Skole og Kildevældsskolen er en del af en samlet strategi for opgradering af de københavnske folkeskoler på seks specifikke indsatsområder: genopretning, modernisering, energirenovering, klimatilpasning, indeklima og tilgængelighed.
Bellahøj Skole er bygget i 1937 og skal udvides med et spor og mere end 100 nye fritidspladser.
Skolen ligger umiddelbart op til Bellahøjparken med C. Th. Sørensens grønne amfiteater. Hovedbygningen er bevaringsværdig i kategori 2. Bellahøj Skole blev i 2007 landets første skole med idrætsprofil. Den arkitektoniske bevågenhed om dette projekt gav sig også udtryk i konkurrenceformen, der – ud over beskrivelse af organisation og pris – indeholdt en mundtlig præsentation af teamets arkitektoniske tilgang til opgaven.
Kildevældsskolen ligger på ydre Østerbro og skal med etableringen af Kulturcenter Kildevæld manifestere sig som et samlende og aktiverende omdrejningspunkt for bydelen, der kan sætte lokalområdets identitet, aktiviteter og sociale transformation i scene.
Kulturcenteret etableres i samspil med de naturskønne områder i Kildevældsparken. Kildevældsskolens oprindelige bygninger er bevaringsværdige i kategori 4. Bygninger med værdierne 2-4 er de bygninger, som i kraft af deres arkitektur, kulturhistorie og håndværksmæssige udførelse er fremtrædende eksempler inden for deres slags.
Masser af erfaring
KANT arkitekter er meget erfarne i den type projekter, senest fra deres helhedsrenovering af Dyvekeskolen på Amager, som i slutningen af 2014 blev kåret til Årets Skolebyggeri.
Projekterne kommer i forlængelse af KANT arkitekters vækststrategiske indsats om at satse på skoler og undervisningsbyggerier, som blev iværksat i forbindelse med generationsskiftet i virksomheden i 2011.
Bellahøj Skole er vundet og skal gennemføres i et samarbejde mellem KANT arkitekter, EFFEKT, Kragh & Berglund og Alectia.
Holdet bag Kildevældsskolen er KANT arkitekter, EFFEKT, Thing & Brandt Landskab og Balslev.