Nu bliver det muligt at opleve Kalø Slotsruin og det spektakulære landskab ved Kalø Vig på nye måder og fra nye højder.
Konkret skal der placeres en trappe op igennem slotstårnet, så der bliver mulighed for at nyde landskabet og naturen fra nye højder. Trappen leder den besøgende gennem tårnet fra åbning til åbning og fremhæver tre karakteristiske træk i det danske landskab – havet, stranden og strandengen. Trappen udføres, så den kan tages ned igen, uden at der efterlades varige spor.
Projektet ved Kalø Slotsruin er et godt eksempel på, hvordan man med et raffineret arkitektonisk greb kan skabe et besøgssted af høj kvalitet.
Christian Andersen Programchef, Realdania
Yndet udflugtsmål
Desuden forbedres ankomsten til området med bedre parkeringsmuligheder, der samtidig er tilpasset stedets natur og identitet. Endelig skal der skabes en mere synlig adgang til stedet via den lange dæmning, som leder hen til Kalø Slotsruin.
– Projektet ved Kalø Slotsruin er et godt eksempel på, hvordan man kan udnytte et stedsspecifikt potentiale og med et raffineret arkitektonisk greb skabe et besøgssted af høj kvalitet, som samtidig bidrager til at styrke turisme og lokal udvikling på Djursland, siger programchef i Realdania, Christian Andersen.
MAP Architects har udviklet projektet sammen med Realdania og Naturstyrelsen, og den nye adgang til Kalø Slotsruin er et af ti projekter, som skal skabe bedre adgang til særlige steder i det danske landskab.
Kalø Slot blev opført omkring år 1313, men har siden slutningen af 1600-tallet stået som ruin. I dag er det historiske anlæg et yndet udflugtsmål.
Realdania har sammen med Naturstyrelsen udvalgt ti særlige steder i det danske landskab, hvor mødet mellem menneske og natur styrkes gennem ydmyg arkitektur af højeste kvalitet. Kalø Slotsruin er ét af de ti steder, og projektet forventes at blive realiseret i løbet af efteråret 2015.